Категории обекти
Търсене по ключова дума

  •   Обява  
  •   Цени  
  •   Контакт  
  •   Карта  
  •   Коментари  
  •   Street View  
Местоположение на обекта  
Град / Село: Leshten
Основни данни за обекта/обявата  
Заглавие: Kъщи за гости „Лещен”
Тип обект: Апартаменти
Цени от: 0.00 лв.
Подробна информация  
Подробна информация и текстово описание: Почивка в България

Къщичките в селото са уникални не само като архитектура, но и като вътрешено оформление. В реставрацията им е вложена не толкова фантазия, колкото почтеност към оригиналния им вид. Старателно са избирани детайлите, които не са купувани на едро битови предмети, а истински и напълно запазени или възстановени след години вярна употреба. Оформлението е архаично, но направено с много вкус.

За всички които обичат тихата, сурова романтика на снежната зима има достатъчно удобства, като освен подготвените дърва за камината, има и печки. Едно е да припуква огъня за няколко часа и друго да разчиташ на удобствата на цивилизацията все пак.

Всяка стая, във всяка къща има собствен характер, а пространството е изпълнено със сладкия и уютен аромат на истинско дърво. И ако не бяха луксозните бани и кабелната телевизия, човек неминуемо би усетил духа на старото и добро Възраждане.

Почти всяка къща има собствена механа. Някогашните големи фамилии са имали нужда от място, на което не само да се хранят, но да се веселят. Затова и днес комуто се иска да готви на дърва, може да се изяви на огнището. За всеки случай обаче има и печка, като за простосмъртни домакини. Тези, които искат да хапнат здраво от местната кухня и само да се радват на игривите пламъчета на огъня, също нямат никакви проблеми. В къщните механи могат да се правят и юнашки сбирки, и сватби, и празници всякакви.

Мястото носи радост, спокойствие и много красота за всеки, който стъпи там. Създадената подредба и ненаранената архитектура разкриват една голяма мечта, която е станала реалност - един кът, по кукленски чист и просто спретнат - копнеж за всеки човек, който не иска да бъде организиран турист.

Лещен е превърнато в място за отмора, за любов, за размисъл, за приключение, за веселба.

Някогашното  килийно училище в гоцеделчевското село Лещен е днес привлекателна кръчмичка, в която сервират неочаквано вкусна, питателна и апетитна храна. Собственото производство кара всеки гладен гостенин дълбоко да съжали себе си за полуфабрикатите, които всъщност трябва да поглъща, като част от "удобствата" на големия град. В Лещен млечните продукти, месцето, гъбките, сладката, винцето всичко има истински аромат и незабравимвкус. Менюто е изписано на дървени плочи, а над всяка маса преминава въженце, което е опънато между сградата на бившето школо и голямото, китно дърво в двора. Над всяка маса отосновното въже виси въженце с вързано чепче. И ето ви вам автоматизация - комуто потрябва келнер, дръпва своето чепче, то пък дръпва въжето и чанов звън се разнася от заведението. Подобна система за сигнализация може да бъде прочетена и в книжката "Карлсон, който живее на покрива", но в село Лещен всичко се преплита между любовта към хубавите, незабравени български традиции, прекрасното чувство за хумор и отговорната грижа за всички гости на туристическото селище.

Контактна информация за обекта  
Име: The houses in Leshten
Телефон: 359 752 7522
GSM: 359 896 645584
GSM: 359 888 544651
E-mail: leshten@yahoo.com
Website URL: leshten.hit.bg

Цени за нощувка в лева:

Стая (двойна) - 60,- лв.; Апартамент - 100,- лв.; къща "Глина" - 120,- лв.

За резервации и по- подробна информация относно предлаганите услуги, моля потърсете ни!

тел.    0752 7522, 088 8544651, 0896645584

Kъщи за гости „Лещен”(The houses in Leshten)
Дата на регистрация: 05.11.2007
Име: Kъщи за гости „Лещен”(The houses in Leshten)
Тел.: 359 752 7522, 359 888 544651
Населено място: Лещен(Leshten)
Контакт с лицето
Име *
E-mail *
Тел.
Съобщение *
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката
Името на вашия приятел *
Email адреса на вашия приятел *
Вашето име
Вашият E-mail
Съобщение
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката
 
We were unable to find the requested address (Leshten) via Google street view due to Google street view doesn't have data for this address.
Няма добавени коментари
Добави коментар
Автор *
Заглавие *
Рейтинг
Съобщение *
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката