Категории обекти
Търсене по ключова дума

  •   Обява  
  •   Цени  
  •   Контакт  
  •   Карта  
  •   Коментари  
  •   Street View  
Местоположение на обекта  
Град / Село: Arda
Адрес: Пионерска 16
Основни данни за обекта/обявата  
Заглавие: Къща за гости "Веселата къща" - с. Арда
Тип обект: Вили и Хижи
Цени от: 0.00 лв.
Подробна информация  
Подробна информация и текстово описание: Почивка в БългарияОписание на местността:
Веселата къща се намира в с. Арда, Смолянско. За да се стигне до селото, се пътува на юг от гр. Смолян като се минава през селата: Чокманово, Смилян, Кошница, Могилица. Накрая се стига до с. Арда, което е на 27 км. от Смолян. Още с пристигането човек разбира, че е попаднал в необикновено място.
На пръв поглед- село като село, но с всяка изминала минута започват да те обхващат по- специални чувства, сетивата ти се изострят към красивото, обзема те странно спокойствие, времето тече по-различно. Това е така, защото Арда се намира в най-красивата и запазена част на Родопите – Арденският дял, който е природен феномен.

Селото отстои само на два км. от границата с Гърция като се намира в красива долина, заобиколена от гористи хребети и обширни поляни. Климатът е благоприятен - прохладно лято, прекрасна слънчева есен, мека и снежна зима, цветна пролет.
Близостта на Егейско море (само 47 км.) оказва приятно влияние.

Описание на обекта:
Веселата къща се намира на мегдана - до старото читалище и римския мост. Тя е строена в началото на 20в. - изцяло от камъни. След скорошната й реновация, на къщата е вдъхнат нов живот. Цялостното й излъчване е в средиземноморски стил. За отсядане се предлагат две стаи и малък апартамент, като в едната има спалня, във втората - две ъглови легла и разтегателен диван, а малкият апартамент е оборудван със спалня, разтегателен диван, кухня, трапезария и тераса.
Всички стаи разполагат със самостоятелен санитарен възел и телевизор. На третия етаж е изградена банкетна зала с панорамна тераса и удобен миндерлък за двама души. На първия етаж е разположено малко заведение с камина и сателитна телвизия, винарна и мини-маркет. Отоплението на къщата е местно парно, което поддържа къщата топла през цялата зима. За гостите се грижи любезно семейство.
Гозбите, които ще ви бъдат предложени, са създадени с изключителен кулинарен талант. Повечето от продуктите са от собствено стопанство, а изобилието от родопски специалитети е безкрайно. Препоръчваме ви агнешките ястия (използва се уникална зидана пещ), родопския клин, пататника, смилянския фасул и всичко, приготвено от Детелина.

Туристически маршрути:
Арда е най-подходящото място за начална точка на много излети в различни посоки. Това е така, защото от хилядолетия оттук минава тракийският, а по - късно и римският път от Пловдив (Филипополис) към Бяло Море (Via Adriatica). - с. Арда - Изворите на р. Арда - Ардин Връх - Махала Билянска - Арда - с. Арда - Узуновият Камък (расте Орфеево цвете) - Границата с Гърция (при изграждащия се туристически граничен пункт) - с. Арда - с. Арда - Махала Лагът (родно място на певицата Валя Балканска) - Църквата с аязмо в м. Гудевица - с. Арда -с. Арда - с. Могилица (Агушевите конаци) - Гарга Дере(пещерно езеро) - Пещера Ухловица - с. Арда -с. Арда - връх. Ком - с. Арда Родопският връх Ком не е така известен, защото петдесет години е бил строго забранена за посещения гранична зона. Върхът има характерен силует със стръмни склонове и равен връх. На това място хиляди години местните тракийски племена са се събирали и празнували в чест на бога Дионис. Там се намира старо светилище на Дионис и останки от ранно-християнски храм. И в момента целият връх е осеян с парчета от счупени глинени съдове. Има предание, че под върха имало подземна църква от първите години на християнството. Подстъпът към нея бил подземен тунел с добре прикрит, никому неизвестен вход. При ясно време в далечината се виждат сините води на Бяло море при о. Тасос. В с. Арда работи добре организиран туристически информационен център, разполагащ с подробна информация за много други възможности за туризъм. Могат да се наемат колела за велотуризъм.
Особено атрактивна е възможността всички туристически преходи да се осъществят чрез наемането на коне. През зимата има малък ски влек.
Контактна информация за обекта  
Име: {|en|}Guest house "La Casa di Allegra" -
Фамилия: Василева
GSM: 359 888 579489
E-mail: vaskovass@abv.bg
Website URL: arda-veselatakashta.xqtr.dxbg.com/
Цената за нощувка е 15 лв. на човек, за деца до 12 год. - 10 лв.
При наемане на цялата къща, цената е 100 лв.
При по- продължителен престой се ползват отстъпки. Къщата е подходяща както за семеен отдих, така и за фирмени мероприятия.
Весела(Guest house "La Casa di Allegra" - Arda Village) Василева(Vasileva)
Дата на регистрация: 12.11.2007
Име: Весела(Guest house "La Casa di Allegra" - Arda Village)
Фамилия: Василева(Vasileva)
Тел.: 359 888 579489
Населено място: Смолян(Smolyan)
Контакт с лицето
Име *
E-mail *
Тел.
Съобщение *
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката
Името на вашия приятел *
Email адреса на вашия приятел *
Вашето име
Вашият E-mail
Съобщение
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката
 
We were unable to find the requested address (Arda, Пионерска 16) via Google street view due to Google street view doesn't have data for this address.
Няма добавени коментари
Добави коментар
Автор *
Заглавие *
Рейтинг
Съобщение *
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката