Filter by Property Type
Keyword Search
 •   Listing  
 •   Prices  
 •   Owner  
 •   Map  
 •   Comments  
 •   Street View  
Location  
City: Jeravna
Address: с. Жеравна
Common  
Title: Polah Ot Minaloto House
Property Type: Guest Houses & Rooms
Additional information  
Additional information: Къща Полъх от Миналото работи като семеен хотел и се намира в архитектурния резерват Жеравна. Сградата е типичен представител на възрожденската жеравненска дървена къща от камчийски тип. Къщата е двуетажна, с широка веранда на втория етаж, построена изцяло от камък и дърво. Не се знае точно кога е строена, но със сигурност е на над 200 години, вероятно доста повече...В края на миналия век Къща Полъх от Миналото в Жеравна е реставрирана, като са запазени разпределението и голяма част от оригиналните дървени детайли. В миналото тук се е помещавал Бончовия хан. Тук са нощували търговци, джелепи и овчари, преминаващи през Жеравна или дошли да правят алъш-вериш с местните занаятчии и скотовъдци. Къща Полъх от Миналото предлага на гостите в Жеравна и на своите гости: три тройни стаи, една двойна стая, кухненски бокс, оборудван с всичко необходимо за приготвяне и сервиране на ястия, остъклена веранда на втория етаж с чудесен изглед и удобна за празненства маса, красиво уреден уютен двор, покрито барбекю с камина, чешма, маса и столове, подвижно чугунено барбекю. Стаите са със самостоятелни санитарни възли, и телевизори. Собственикът на къщата е занаятчия-бъчвар. Можете да научите някои тънкости от този древен занаят или да си поръчате буренце за ракия. В градината до къщата стопаните произвеждат екологично чисти зеленчуци и плодове.
Contact information  
First Name: Hristo
Last Name: Hristov
Phone: 359 4585 381
Mobile: 359 884 186206
Mobile: 359 887 095433
Website URL: www.bonchovhan.jeravna.com
Христо(Hristo) Христов(Hristov)
Registration Date: Jul 15, 2008
First Name: Христо(Hristo)
Last Name: Христов(Hristov)
Phone: 359 4585 381, 359 884 186206
City: Жеравна(Jeravna)
Contact the Owner
Name *
E-mail *
Phone
Message *
Captcha *
Click on the image to refresh the captcha. Please enter the characters depicted on the image.
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Your Name
Your E-mail
Message
Captcha *
Click on the image to refresh the captcha. Please enter the characters depicted on the image.
 
We were unable to find the requested address (Jeravna, с. Жеравна) via Google street view due to Google street view doesn't have data for this address.
 • Нехаресвам

  Единственото хубаво нещо в тази къща беше, че в стаите има печки на дърва и е топло. Не се подлъгвайте по снимките! Стаите са пълни с джунджурии и опасани с паяжини. Кухненският бокс не е никакъв кухненски бокс, а една тясна мивка, кафеварка и микровълнова печка. Ако искате да ползвате готварска печка, трябва да отидете в странично помещение, през двора, наречено дърварница. Така и не видях тази печка. Иначе навън- газов котлон. Ако е зима замръзвате! Съдовете - мръсни, стари, напукани глинени чаши и чинии, стъклените -събрани от къде ли не. Не ми стана ясно за какво се плащат 10лв. за използването на бокса! Цените нямат нищо общо с обявените!
  Турист / Nov 10, 2014
Add Comment
Author *
Title *
Rating
Message *
Captcha *
Click on the image to refresh the captcha. Please enter the characters depicted on the image.