Категории обекти
Търсене по ключова дума

  •   Обява  
  •   Цени  
  •   Контакт  
  •   Карта  
  •   Коментари  
  •   Street View  
Местоположение на обекта  
Град / Село: Shumen
Адрес: с. Мараш, ул. "Митко Палаузов" 3
Основни данни за обекта/обявата  
Заглавие: Юрдановата Къща
Тип обект: Вили и Хижи
Цени от: 0.00 лв.
Подробна информация  
Подробна информация и текстово описание: Почивка в БългарияКъщата-музей се намира в село Мараш. Тя е построена през 1883 г. с керпич с дебелина на стените 50-60 см., на 2 етажа, цялата къща е бяла, откъм пътя покривът е подпрян с еркери, откъм двора къщата е с дървени колони и дървени стълби и дълъг сачак, дворът е с овощни дървета, райграс, асми, лозе и цветя. Юрдановата къща е музей, в която се извършват и дегустации.
 плевня със селскостопански инструменти  - каруца с дървени оси, дървено и желязно рало, хамут, чесало за магаре и кон, кошове за слама, универсална хранилка за животни, коса за жито, косер, паламарки, сърпове, диканя и др. До плевнята има кочина за прасе.
 тъкачница  - стан за тъкане, стара ръчна шевна машина, вретена за предене и пресукване, хурки, кросна, совалки, дървена предачна машина, въртележки за развиване на преждата, чекрък, мотовилки, ракла за черги и др.
 одая (стая за почивка и хранене)  -  миндери, софра с трикраки столчета, оригинални стари глинени съдове за хранене, кът за спане, тюфлеци с кълчищен плат, куфар с месингов обков за пътуване в чужбина, дървено канапе с кръгла маса, грамофон с манивела и пружина, медни прибори за измиване на ръцете при влизане в стаята, картини, огледала, подноси, нощви, огрипки, дървени преградки за втасване на хляба и др.
гостна (механа)  -  помещение с маса, заобиколена от канапета, камина, гъдулка и тамбура, медни съдове за огъня, глинени съдове за готвене и носене на ядене на полето, стомни за вода и др. Тук могат да се посрещат гости през цялата година. Под звуците на фолклорна музика може да се дегустират хранителни продукти приготвени по оригинални български рецепти, ракия, бели и червени вина и жълта лимонада по оригинална рецепта от 18 в.
изба (маза)  -  в това помещение се съхраняват: зимнината, виното, ракията, тави и дървени бъркалки за варене на лютеница, харания, чутора с черясло, мътеница и др. Тук са всички видове буркани с компоти, туршии, лютеница, домати, сладко, конфитюр и др.
Контактна информация за обекта  
Име: House Iurdanovata
Телефон: 054/ 800 - 050
E-mail: balkanskiturizam@abv.bg
Website URL: www.balkanskiturizam.com
Юрдановата Къща(House Iurdanovata)
Дата на регистрация: 15.07.2008
Име: Юрдановата Къща(House Iurdanovata)
Тел.: 054/ 800 - 050
Населено място: Шумен(Shumen)
Контакт с лицето
Име *
E-mail *
Тел.
Съобщение *
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката
Името на вашия приятел *
Email адреса на вашия приятел *
Вашето име
Вашият E-mail
Съобщение
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката
 
We were unable to find the requested address (Shumen, с. Мараш, ул. "Митко Палаузов" 3) via Google street view due to Google street view doesn't have data for this address.
Няма добавени коментари
Добави коментар
Автор *
Заглавие *
Рейтинг
Съобщение *
Анти СПАМ код *
Click on the image to refresh the captcha. Въведете кода от картинката